søndag 26. april 2009

En tapper liten katt


I går var vi å hentet en ungkatt på ca 6-8 måneder som har gått ute på Fannrem. De som har matet den den siste tiden reagerte på at pusen plutselig så så skitten og ustelt ut. Og den hadde problemer med å få i seg mat og vann. Ved nærmere undersøkelser viste det seg at tungen til katten var splittet i to. Ikke rart at katten var skitten og hadde problemer med å få i seg maten. En katt er jo unektelig veldig avhengig av tungen sin. Vi var spente på om dette ville gå bra da vi ringte dyrlegevakten. Dyrlegevakten tok den heldigvis inn med en gang og lappet optimistisk sammen tungen igjen.
Noen timer etter besøket hos dyrlege var allerede pusen Antionette oppe å gikk og ville ha kos. Det er imponerende å se hvor tapre kattene er selv om formen ikke er på topp. Nå er Antionette i fosterhjem hvor hun skal få antibiotika, stell og kos. Dyrlegen regner med at tungen vil gro og at pusen vil få et godt liv.
Hvis ingen eier melder seg vil Antionette vil bli lagt ut til omplassering når hun er friskmeldt. Heldige er de som får denne snille og kosete ungkatten i hus.

2 kommentarer:

Gjertrud sa...

Hei! Her er historien om Antoniette fra oss som sendte henne til FOD; I november ifjor parkerte vi bilen vår som vanlig utenfor huset etter å ha hentet lillemor på barnehagen. Plutselig hørte vi et forferdelig kattehyl! Vi trodde først at vi hadde kjørt over en av våre egne pusekatter, men ingen katt var under bilen. Plutselig krøp det ut en kattunge fra under skjermen over høyre framhjul!! Til vår forbauselse var katten helt uskadd, og bare litt pjusket i pelsen. Hvor den kom fra, og hvordan den hadde klart å klore seg fast er nesten umulig å vite. Vi regner med at den hadde krøpet opp i motorrommet under en av stoppene vi hadde den ettermiddagen. Vi satte opp lapper over hele Fannrem, men ingen ringte. Vi kalte katten for Anton, etter fetter Anton i Donald, han som har sånn flaks! Men vi måtte endre navnet da vi oppdaget at dette var en liten kattefrøken. Antoniette er jo et elegant navn, og pusen var en elegant kattefrøken! Vi har to katter fra FOD fra før av, og ringte etterhvert til dere, for tre katter ble for mye for oss. Raitzu var ikke så begeistret for å bli storebror, men overså henne så godt han kunne. Mulle derimot lekte mye med lillesøsteren sin. Månedene gikk, og vi hørte ikke mer fra FOD, men så på oss selv som et slags fosterhjem for Antoniette. Så kom dagen da vi så hun siklet så fælt, og etter en sjekk oppdaget vi at tunga hennes var skadet! Kattene våre er ute om natten når det er godt vær, så hvordan dette hadde skjedd visste vi ikke. Kanskje hun hadde slikket på noe søppel som var skarpt? Vi ringte da til FOD, og dere kom og hentet henne neste dag. Hun ble fort stygg i pelsen av sikkelet da hun ikke kunne vaske seg, men fram til hun ble skadet, var hun en velstelt liten frøken. Matmor var da på jobb da dere hentet henne, men vil takke så mye for at dere kunne hente henne så raskt! Vi håper at hun snart får et godt hjem, hun er veldig kosete og leken, og er vant til andre katter. Hun har også brukt å leke med nabo-valpen, og lå inne hos kaninene og koste seg innimellom. Lykke til videre Antoniette, hilsen Gjertrud, Aurora, Kristian, Raitzu(katt, Mulle (katt), Max (kanin) og Siri(kanin) :)

Katteherberget sa...

Heisann.
Tusen takk for informasjonen om Antoniette. Det går bra med henne og hun er et skikkelig sjarmtroll. Regner med at hun er klar for omplassering i løpet av en uke eller to. Flott at dere tok vare på henne.