torsdag 13. august 2009

En liten hilsen fra Skule


Øverste bilde er fra august i fjor, da Skule kom til Rissa for første gang, tynn og pjusk i pelsen. Skule har følt seg hjemme fra første stund, noe som han aldri har lagt skjul på verken før eller siden. Han har ikke vært hjemmefra en eneste dag. Han er alltid i nærheten, enten i godstolen eller ute i hagen under edelgranene i håp om at en trost skulle komme flygende. Skule er nemlig en ivrig jeger. Mang en fugl og mus har måttet bøte med livet etter at Skule kom hit.
Med sine 7 kg er han en respektert katt blant de andre kattene i nabolaget, til og med naboens Border Collie våger ikke å se han i øynene. Men han er derimot veldig glad i mennesker, hilser alltid på kjente og ukjente. Han setter stor pris på kos i et ledig fang, men aller helst på hans premisser.
Det kan trygt sies at Skule er en Innekatt med stor I. Skule lever etter fjellvettregel nr 8: Vend i tide. Det er ingen skam å snu. Det verste Skule vet er snø og kalde vinternetter. I perioder med dårlig vær setter han ekstra pris på egen inngang med veranda, tak og trapp. Veien fra kalde poter til varm lenestol blir dermed kort.

Vi har ikke angret et sekund på at vi tok med Skule hjem til Rissa. Hengiven, snill og hjemmekjær som han er, så skal han få bo her all sin tid.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Heldige Skule. Ser ut som han har det toppers der han er. Vakker er han å.

Gro sa...

Så koselig :)
Artig at han setter sånn pris på et nytt hjem.

Toppers det bildet med egen inngang og veranda...hehe.