tirsdag 13. oktober 2009

Sorte Prins og Proffen

Her er en oppdatering om Sorte Prins og Proffen.
Sorte Prins
Jeg, Sorte Prins har bare vist meg fra min gode side etter at jeg flyttet til mitt nye hjem,men dere visste vel fra før hvilken herlig katt jeg er ? I begynnelsen var jeg ganske beskjeden. Alt var jo nytt, så jeg listet meg forsiktig rundt i huset og var temmelig anonym. Men så ble jeg husvarm! Nå er jeg ikke redd for å si ifra hvordan jeg vil ha saker og ting, og nå hopper jeg opp i sofaen ved første anledning. De sier jeg ligner på en hund. Eneste forskjell er at jeg mjauer istedet for å bjeffe. For jeg har jo selvfølgelig vist dem at katter kan gå utmerket i bånd! Så kommer jeg på innkalling. Når jeg er ute og jeg hører dem plystre kommer jeg løpende i full fart. Jepp, jeg er dressert. Ingen tvil om det.
Når jeg er ute holder jeg meg bare rundt husveggene. Er det folk ute så er jeg sammen med dem. Jeg pleier å gå ut og inn store deler av dagen.Ute 10 minutt, inn 1 minutt,ut 5 minutt osv. Jeg har også vist dem at jeg er en utmerket jeger. Mus, fugler og nesten et ekorn. Ikke noe problem. Mamma var ikke særlig blid på meg da hun hørte at jeg nesten hadde fanget et ekorn.. Jeg liker jo å vise fram fangsten min , men det syns hun ikke noe om. Hun prøvde å ta fra meg musa med en kost faktisk! Da ble jeg skikkelig sint , så jeg kom ikke hjem før det var mørkt.
Foruten å jakte liker jeg å klatre i trær! Det er skikkelig gøy! Men,det er et lite men. Jeg hater dårlig vær! En dag var jeg ute i skikkelig ruskevær, og jeg ble nesten tatt av et vindkast. Jeg liker heller ikke å bli våt i den vakre sorte pelsen min ,så om det regner da er jeg gjerne innendørs.
Noe jeg ikke finner meg i , er katter som erter meg eller plager meg. Ikke kom å tro du kan pille meg på nesen altså. Nabokatten, en fryktelig innpåsliten hunnkatt er av den innbilske typen. Jeg har sagt flere ganger at jeg ikke er interessert, men hun gir seg ikke. En dag måtte jeg jage henne opp i et tre. Og der fikk hun sitte lenge. Tilslutt fikk hun gå, men da må du tro hun sprang fort hjem etterpå! Hver gang hun ser meg nå løper hun hjem. Enkelte må bare settes på plass altså.
Jeg er også en stor kosekatt som har behov for min daglige dose med kos. Hvis ikke jeg får det begynner jeg med mjauinga mi. Det er viktig å legge en del arbeid i mjauinga slik at de forstår at det er veldig synd på meg. Ja,jeg krever faktisk en god del oppmerksomhet. Det aller beste er å ligge på ryggen og bli klødd på magen eller under haka. En natt skulle jeg få lov til å sove sammen med matmor. På gulvet ved sengen. Men, jeg bråket vist så fælt. Først klaget hun på at jeg snorket, så var det galt at jeg vasket meg, (vasking må faktisk til selv midt på natta, jeg liker ikke å føle meg skitten) og så var det galt at jeg kvesset klørne på gulvteppet.*sukk*,ting skal ikke være enkelt. Etter det fant jeg meg faktisk ikke i å sove noe annet sted så jeg begynte å mjaue utenfor soveromsdøra. Gjerne klokken 4 på natten. Man heter da vel ikke Prins for ingenting vel?
Bortsett fra dette tullet mitt sier de jeg er en fantastisk katt med en utrolig personlighet. Jeg er bare snill og god mot alle, og har aldri lagt en klo på noen. Ikke en gang da de tvang i meg ormekur. Jeg er kjempefornøyd med det nye hjemmet mitt, og stortrives med å få være ute på jakt store deler av dagen.
Med vennlig hilsen Sorte Prins.

Sove litt

Kan noen klø meg på magen? Anyone?

Å gud jeg er så vakker.

Jeg storkoser meg ute.

Proffen
I sommer klarte jeg å sjarmere et par som kom på katteherberget for å finne seg en katt. Straks de kom inn døren så jeg mulighetene klart foran meg. Metoden var enkel. Jeg slo på sjarmen og hang meg på som en klegg. Vips, et par uker senere var jeg på tur ut på landet! Jeg var litt usikker i begynnelsen,så jeg hang i buksebeina på dem hele dagen.

Etterhvert ble det litt kjedelig inne i huset, så da måtte jeg stå for underholdninga. Da viste jeg dem at katter kan hoppe! De hadde nemlig satt opp en skillevegg mellom gang og kjøkken. Jeg tok sats, hoppet stillestående og fløg lett over 1,20 og inn på kjøkkenet. Da skal jeg si deg noen ble litt overrasket! Dette shownummeret gjentok jeg flere ganger. Er det lite med liv i huset går jeg rundt og tenker ut nye rampestreker. Hvorfor skal alle være så himla kjedelige? Prøvde å få med Sorte Prins på spilloppene mine, men den særingen der er jo bare sååå kjedelig. Liker å erte han litt da. Jeg fant meg nemlig en fin gjemmeplass ute i gangen hvor jeg da legger meg klar for så å sprette ut når han passerer. Hehe,gøyalt. Spille ball er også veldig gøy. Andre ting som er morsomt er: Henge i gardinene, klatre på stuebordet, hoppe opp på kjøkkenbenken mm.
Utendørs er det morsomste jeg vet å leke at jeg er en løve. Så da gjemmer jeg meg i krattet for så å skyte ut i vill fart.Mine nye eiere beskriver meg med følgende ord: Bølle,vill, sjarmerende, teddybjørn,selskapssyk, leken, snill, kreativ, humørspreder, vakker, underholder, klovn, kul, tillitsfull, innpåsliten. Så hørte jeg en dag at de pratet om meg. De var litt usikker på om de skulle sende meg hjem for jeg og Sorte Prins gikk ikke så bra sammen.
Er jo ikke min feil at Sorte Prins alltid aviser meg! Så rømte jeg. I begynnelsen var det ganske gøy. Selvtilliten var på topp, og tøff i trynet la jeg ivei. De var ute og letet etter meg og snakket med naboer og alt. Jeg var ikke så langt unna da. Naboen hadde visst observert meg ved fjøsveggen, men da de kom for å hente meg gjemte jeg meg. De ventet litt til før de ble skikkelig bekymret og la inn annonse om "etterlyst". Det er jo ganske alvorlig. Dagen etter de la inn den var jeg faktisk ganske lei av å gå ute , så jeg overga meg. Jepp, jeg klatret opp på en veranda og mjauet høylytt og sa at dette ville jeg ikke mer. Sulten var jeg og. Da kom de straks og hentet meg hjem. Det var deilig å komme inn i det varme huset igjen! Jeg fikk masse mat og kos. Gleden var stor i heimen da jeg kom hjem skal jeg fortelle dere! Og nå får jeg lov til å bli. Men jeg har fått et nytt kallenavn:Proffen på loffen. Når man er ute på rømmen blir man jo ganske skitten, så jeg slapp ikke unna dusjen. Foruten at jeg forsøkte å hoppe over dusjkabinettet en gang var jeg kjempeflink. De vasket meg med Lano! Ja,du hørte riktig,så nå stinker det Lano av meg lang vei. Etterpå tullet de meg inn i håndklær og livet var ganske allright igjen. Jeg har forresten fått husarrest en måned.
Kjipt sa du?
Med vennlig hilsen Proffen

Jeg elsker å leke. Noen som vil være med?

Her ligger vi å tar ettermiddagsluren vår.

1 kommentar:

Anonym sa...

Ser da ut som Proffen og Sorte Prins kommer veldig godt overens der de ligger i trappen;-)