onsdag 10. desember 2008

Nussemann

Nussemann het opprinnelig Nusse da han kom til oss i F.O.D. Vi syntes Nusse passet litt dårlig til en voksen katt på åtte år. Så da ble det Nussemann. Det er ikke så lett å omplassere katter som er over 5 år og vi var engstelige for at Nussemann ville bli på Høgheim lenge. Men så dukket den rette familien opp. De hadde ikke noe imot å adoptere en voksen katt, snarere tvert imot:) Her er en hilsen fra hans nye hjem.
Nussemann - som er blitt døpt Tom av min engelsktalende ektemann som syntes Nussemann var litt i overkant femi :) - trives og har det veldig bra. Han er for tiden ene-katt, og syns nok det er ganske fint. Han er ikke lenger så beskjeden, bare rolig og snill. Han har et utrolig nydelig temperament. Kosete, men ikke masete (unntatt hvis det er utsikter til fisk!).
Han har kattedør og kommer og går som han vil. Han har en koselig hage som er hans territorium, og begge somrene han har vært her har han fanget masse mus (vi bor like i nærheten av marka). Han drar musene ned i kjellergangen vår, og spiser dem oftest med hud og hår; av og til legger han igjen biter han ikke har lyst på den dagen - noen innvoller, en hale, en bit av en kjeve med tenner (grøss!).

Vi har to små barn på to og fire; han er bare sånn passe begeistret for den minste, men vi har grind foran trappa så han bare hopper over og går opp på et soverom og legger seg i ei seng hvis han får nok. Etter at barna har lagt seg er det hans tur - da kommer han ned til oss, får seg en fiskegodbit, og ligger litt på fanget eller ved siden av oss på sofaen når vi sitter og jobber.
Han har lagt på seg en del siden Høgheim, men er langt fra tjukk. Pelsen er fin og rød og blank, og han har strålende, klare øyne (de hadde litt puss da han kom hit). Han ser overhodet ikke så gammel ut som han er. Sist vi hadde ham på dyrlegesjekk utbrøt dyrlegen spontant: Jøss, han der var flott!

Han er bare en helt fantastisk pus og kompis, og vi er kjempeglade for at han kom til oss :). Det er så synd at det kan være vanskelig å omplassere litt eldre katter, for de kan være helt skjønne.

Hilsen Annjo

Ingen kommentarer: