onsdag 17. mars 2010

Timotei hos dyrlegenTimotei måtte få seg en tur til dyrlege for en sjekk etter en strabasiøs første uke som mor. Barna var selvfølgelig med. På det første bildet ser hun seg litt rundt når to hunder begynner å bjeffe på venterommet. Men ellers så lå hun tålmodig å ventet på at det skulle bli vår tur. Matmor var nok mere stresset og ukomfortabel med alt bråket i venterommet.Ungene ble veid før vi dro ned til dyrlegen og alle viste fin vektøking. Tina veide 232g, Tingeling 202g , TittenTei 214g og TinTin 215g.
Da vi kom inn til dyrlegen fant vi fort ut at Timotei var mest rolig og trygg når vi tok av toppen på buret og hun fikk sitte med kattungene. Helsesjekken viste at alt sto greit til med mor og barn etter fødsel og dyrlegen var enig i at det så ut som det var to gutter og to jenter. Problemet var at Timotei hadde øremidd. Midden går ikke på mennesker, men er veldig smittsomt mellom katter, behandlingen går ut på å rense ørene godt og en utøysprøyte under huden. Men hvordan får vi renset ørene uten å bedøve katten? Rensingen er ubehagelig og som regel slår klørefleksen inn så bakfoten kommer opp og skal hjelpe til. Men så var det dette med kattungene som trenger mor og om en evt bedøvelse kunne gå over i morsmelken.
Vi ble enig om at vi skulle prøve å rense uten bedøvelse bare for å se om det var mulig, verken matmor eller dyrlege hadde noe tro på at det kunne bli skikkelig gjort siden behandlingen klør. Men Timotei viste hvilket godt gemytt hun har. Hun likte det ikke, men vi fikk renset og behandlet uten bedøvelse og uten at barna, som sov gjennom hele seansen, merket noe. Timotei var hele tiden oppmerksom på hvor barna var slik at hun ikke skulle trå på dem når hun vred på seg.
Bildet viser henne i buret etter behandlingen, litt betuttet og glad for at det var over. Hun fant ut at buret ikke var noe blivende sted og plukket med seg ene kattungen og skulle fyttet den til et roligere sted. Da var vi heldigvis ferdig slik at vi kunne sette taket på og la henne få ro og fred i buret. Da buret var vel installert hjemme forsøkte hun igjen å flytte barna, men alt roet seg når hun fikk nytt liggeunderlag, en god bit og masse ros.
Timotei er en beskyttende mor og så snill som dagen er lang. Hun er glad i kos og oppmerksomhet og er, enn så lenge, glad og fornøyd med å ligge hos kattungene sine. Kattungen har de siste dagene lagt enda mere på seg og har så vidt begynt å åpne øynene, ørene til ungene er helt lukket så det er liten sjans at de får øremidd, men skal til kontroll med mor rett etter påske.
Med hilsen fra fostermor og Timotei


Ingen kommentarer: