lørdag 26. desember 2009

Det lille julemysteriet

I går kveld fikk vi telefon fra noen i Malvik som hadde en katt vandrende rundt huset i kulda. Katten var veldig sulten og virket bortkommet. Det som var flott var at katten hadde tatovert ID i øret, men de trengte noen til å lese av denne.
Heldigvis var det en av oss frivillige som ikke var i juleselskap denne kvelden, og som dermed ikke hadde noe bedre å ta seg til enn å ta en lite svipptur til Malvik i kveldsmørket. Chipavleser ble hentet og avgårde bar det. Vi fikk lest av chipen og ventet i spenning mens vi søkte opp eie i katteregisteret. Det viste seg at katten het Martin og eier bodde i Trondheim, nærmere bestemt Nardo...
Eier ble oppring og ble veldig glad for at katten var kommet tilrette. Han hadde nemlig vært borte i 4- 5 dager. Vi spurte om veibeskrivelse og eier forklarte veien som om vi allerede var rett rundt hjørnet. Da vi ba om bedre veibeskrivelse ettersom vi og katten skulle kjøre helt fra Malvik ble hun mildt sagt overrasket. Malvik? Hvordan har han havnet helt ut dit??
Ja det lurer vi også på. Men Martin, som opprinnelig er en katt fra Dyrebeskyttelsen, er nå trygt hjemme på Nardo. Og vi håper han holder seg i nabolaget fra nå av..
Moralen er vel; Det kan være greit å ID-merke kattene sine.
Katter er eventyrlystne dyr:-)

Martin hjemme hos en glad matmor.

1 kommentar:

Unknown sa...

Jøssesmeg.. det var litt av en tur gitt! Godt han kom hjem.